ТАНГО БАЛ

През 2013 г. за десети пореден път софийската танго общност ще празнува Деня на тангото. Този път отново ще отбележим паметната дата 11 декември със специален Танго бал.

Ето и основната програма на събитието:

  • 19 ч. - Прожекция на филма "Милонгерос" (Аржентина - Италия, 2012). Вход свободен
  • 20 ч. - Танго бал с музика, селектирана от DJ Vlado.  Вход 15 лв.
  • около 22 ч. - Шоу демонстрация на специалните гости Флако Дани (Аржентина) и Лучия Мизран (Румъния)

Място: Зала София, ИНТЕРПРЕД, бул. "Драган Цанков" 36, Метростанция "Жолио Кюри"

Елегантното облекло е задължително!

Очаквайте още изненади в програмата!

Събитието се провежда със съдействието на Посолство на Аржентина


------------------
Подробна информация за представените творби и артисти:

Филмът "Милонгерос" разказва за традиционните милонги на Буенос Айрес (местата, на които се срещат и танцуват пристрастените към аржентинското танго) и за техните най-известни посетители, т.нар. "милонгерос" - опитните възрастни танцьори от кварталите на Буенос Айрес, носителите и пазителите на традициите на автентичната аржентинска милонга. Буеносайреските милонгерос са истински културен феномен, те са израснали с музиката и танца на тангото и благодарение на тях танцуващите днес познават както обичаите и правилата на поведение на една милонга, така и екзотичното разнообразие от "квартални" и исторически стилове на танцуване. С помощта на експерта и учителя Хорхе Хуанатей, филмът показва скритата страна аржентинското танго, проследявайки ежедневието на най-именитите живи милонгерос, сред които са Flaco Danny, Alberto Dassieu, El Nene Masci, Hector Pellozo 'Cachirulo', Julio Duplaa, Ricardo Suarez, Tito Roca, Tito Franquelo. Снимачният екип успява да проникне в най-прочутите исторически милонги на аржентинската столица - Cachirulo, Niño Bien, Porteño y Bailarin, El Beso, Sin Rumbo, за да покаже тази част от нощния живот на Буенос Айрес, която само посветените познават. Неизменна част от този нощен живот са легендарните милонгерос, които разказват как тангото освен един прекрасен и чувствен танц, може да бъде и начин на живот.

Специален гост на събитето ще бъде Даниел Гарсиа, известен още като Флако Дани, който е митична фигура от аржентинската танго сцена, известна на любителите на тангото по целия свят. Той принадлежи към групата и поколението на прословутите буеносайрески "милонгерос" и е един от главните герои на документалния филм, който ще бъде показан в началото на вечерта. Флако Дани въплъщава живата история на тангото - той танцува вече цели 60 години, като всичко за него започва съвсем естествено в обстановка, в която всички наоколо танцували танго. Така от ранна възраст тангото става част от неговия живот и с годините той се превръща в един от най-популярните и обичани танцьори сред буеносайреската танго общност. Днес той е една от иконите на стила наречен milonga con traspie и пътува често до Европа и САЩ, където неговите почитатели го очакват за да посетят уроците му, а през последните години е неизменна част от журито на Световния шампионат по танго в Буенос Айрес. Когато не е път Флако Дани може да бъде видян всяка вечер да танцува неуморно заедно със своите приятели милонгерос на някоя от известните милонги в аржентинската столица. На 77 години, това е неговия начин да бъде винаги млад и във форма.

На 11 декември в зала София на Интерпред Флако Дани ще направи специална шоу демонстрация с Лучия Мизран, танцьорка и преподавателка на аржентинско танго от Букурещ, Румъния.

Гостуването на Флако Дани се осъществява в сътрудничество с Tango & Pepper.

------------------
Забележка: Организаторите запазват правото да правят промени в окончателната програма